Skip to content

Kalmthoutse heide

Vandaag een wandeling gemaakt op de Kalmthoutse heide. Een zeer mooi en uitgestrekt natuurgebied. Het is voor een stuk grensoverschrijdend met Nederland.
Ik ben eigenlijk specifiek gegaan om een bepaalde mos-soort te kunnen fotograferen, namelijk het ruig haarmos. Via via had ik vernomen dat de Kalmthoutse heide een plaats is waar dat voor komt.  En ja hoor, ik heb daar het mos kunnen vinden. Het was weer eens een leuke macrofotografie uitdaging, en een leuke afwisseling met vogelfotografie. Naast het ruig haarmos heb ik nog 3 andere soorten mos kunnen fotograferen. Namelijk het klein oranje zandschijfje, rood bekermos en open rendiermos.
De Kalmthoutse heide is in alle seizoenen een geschikte plaats voor een wandeling, met of zonder camera. Je kan er kiezen uit een ruim aanbod aan uitgestippelde wandelingen, of er zelf op uit trekken en genieten van de diverse natuur. Je komt er echt tot rust. Het is een zeer gevarieerd gebied met duinen, vlakten en vennen. Zeer mooi wanneer de vele heide in bloei staat. Een wondermooie plaats ook om een zonsondergang te zien of te fotograferen.

Back To Top
error: Content is protected !!