Skip to content

Speulderbos (NL)

Op 18 mei maakte ik een tussenstop in het Speulderbos. Een mooi bos dat bekend staat om zijn kromme bomen ook wel “dansende” bomen genoemd.
Dat stond ook al lang op mijn verlanglijstje. Ik had voor de overnachting een B&B uitgekozen : Speulderveld.  Dat bleek een heel goede keuze te zijn. Zeer vriendelijke uitbaters, een mooie en moderne kamer en een prima badkamer en douche. Je beschikt tevens over een terras met tafel en stoelen. Je hebt daarbij uitzicht over een grote tuin. In die tuin vlogen er merels, mussen, spreeuwen, putters en een groene specht. Bovendien was de B&B perfect gelegen. Zeer rustig en op korte afstand van het Speulderbos. Een aanrader.
Op 18 mei maakte ik al een verkennend rondje in het bos en op 19 mei moest ik heel vroeg uit de veren om de foto’s te maken die ik voor ogen had. Namelijk de zonneharpen die door de bomen schenen en daarbij het opstijgend vocht op een feeërieke wijze belichtten. Ik heb gekregen waar ik voor gekomen ben. Een mooie zonsopgang, de zonneharpen waren talrijk aanwezig en de mist was ook van de partij ! Een mooie beleving.
In het bos was er een goed restaurant : Boshuis Drie. Een goede kaart en lekker eten. Aan het restaurant vertrokken er ook verschillende wandelingen.

Back To Top
error: Content is protected !!