Skip to content

Het Marum

Op de eerste zonnige dag na de sneeuw en de koude was het weer tijd om eens een natuurgebied te gaan verkennen.

Mijn oog viel op Het Marum in Wuustwezel, dat behoort tot het Groot Schietveld, militair domein dus. Maar in tegenstelling dat het Groot Schietveld eigenlijk verboden terrein is voor wandelaars, is Het Marum net wél opengesteld voor publiek. Het is het meest noordelijke deel van het Groot Schietveld.
De ingang ligt aan de Schietveldweg, een klein zijstraatje van de Kampweg Wuustwezel. Er is een (zeer) kleine parking. Je kan 2 routes volgen : de gele of de rode. Of je kan ook zo door het gebied struinen. Het wandelpad is goed begaanbaar, maar vermits het over een veengebied gaat, eigenlijk een beekdallandschap,  is het op sommige plaatsen vrij drassig. Zeker na een periode van regenval.
De gele wandeling loopt dwars door het 315 ha. grote gebied. Tijdens het broedseizoen, tussen 15 maart en 15 juni, is de gele wandeling en alle paden die dwars door het gebied gaan afgesloten om de dieren rust te gunnen.
De rode wandeling loopt rond het gebied en is steeds toegankelijk.
Honden zijn niet toegelaten.

Back To Top
error: Content is protected !!