Skip to content

De Bospolder

Net zoals de Kuifeend ligt De Bospolder in het midden van de Antwerpse haven, aan de beter bekende Putten van Ekeren.
Aan de ene kant liggen de putten die dienen als recreatiegebied. Aan de andere kant ligt een mooi stukje natuur waar je kan wandelen en tot rust komen. Tussenin ligt er een wandel/fietspad. Voor ieder wat wils dus.
Je kan het gebied bereiken via een parking in de wijk Schoonbroek aan de Vierkerkenstraat, en dan via een voetgangersbrug over de A12. Maar ik koos voor de parking aan de Ekerse Dijk. Verschillende duikers waren zich aan hun voertuigen aan het klaar maken om te gaan duiken in de vlakbij gelegen Grote Put. Ik koos voor een rustgevende wandeling in het domein Bospolder. Ik deed de aardgaswandeling, 4.2 km. In het begin is er een vogelkijkhut die uitzicht geeft op een groot stuk rietkraag met aanpalende waterpartij. Veel watervogels heb ik echter niet kunnen spotten. Dan maar verder het gebied in. Het is een heel gevarieerd landschap. Onderweg zag en hoorde ik verschillende zangvogels, waaronder de koperwiek, tjif tjaf en staartmees. Ook enkele torenvalkjes zaten in een boom geduldig op een prooi te wachten. Er is ook een stuk begrazingsgebied waar enkele galloway runderen rondlopen.
Het pad is goed begaanbaar en loopt langs de volledige buitenkant van het domein.

Back To Top
error: Content is protected !!