Skip to content

Lovenhoek

In Vorselaar is er het natuurgebied Lovenhoek. Het is een gebied dat wordt beheerd door Natuurpunt en ondertussen, mede door aankopen van het aangrenzende gebied Krabbels, al meer dan 200 ha groot is. Er is slechts 1 wandeling van plusminus 5 à 5,5 km. Maar deze wandeling is dan ook erg de moeite. Je wandelt hoofdzakelijk door bossen, maar ook door stukken moeras en langs heideterreinen. De paden zijn zeer goed begaanbaar maar goede wandelschoenen zijn aangewezen. Tijdens regenperiodes kunnen rubberen laarzen nodig zijn op sommige plaatsen. In het gebied zijn talrijke vogelsoorten aanwezig en ze laten zich over de hele wandeling graag horen.
De bewegwijzering is zeer goed en duidelijk zichtbaar aangebracht. Je volgt de oranje driehoek, of in omgekeerde richting de gele bol.

Back To Top
error: Content is protected !!