Skip to content

Oostvaardersplassen (NL)

Door het aanhoudende mooie weer kreeg ik wat kriebels om er nog eens op uit te trekken.
Iets wat ik al lang had willen doen waren de Oostvaardersplassen.
Dus waarom nu niet ! Ik keek wat er nog beschikbaar was van B&B’s of hotels en vond nog een plekje voor 3 nachten in Lelystad in een Van Der Valk hotel.
Van daaruit was het niet gek ver om tot bij de Oostvaardersplassen te komen.
Er zijn verschillende bezoekerscentra in het gebied (oa. in Lelystad en Almere) van waar je verschillende wandelingen kan doen. Het is een zeer uitgestrekt gebied met een grote variƫteit aan (water)vogels. Er zijn ook een aantal kijkhutten in het gebied van waaruit je de vogels kan observeren.


De meest bekende vogel in het gebied en waar vele mensen speciaal voor komen is de zeearend. Een imposante grote vogel die in het gebied vertoeft en leeft van vis en kleine watervogels. Ik heb verschillende wandelingen gemaakt door het gebied en op een gegeven moment was ik op het terras van het bezoekerscentrum in Lelystad toen plots alle aanwezige watervogels opvlogen. Een weinig later cirkelden er twee zeearenden boven het terras. Een gelukzalig moment ! Van vrijdagmiddag tem maandagmiddag heb ik in het gebied rondgewandeld en heb mij geen moment verveeld. Het was zeer de moeite waard.

Back To Top
error: Content is protected !!