Skip to content

AWD (NL)

Aansluitend aan mijn bezoek aan de Oostvaardersplassen heb ik van 12 tem 15 september de AWD (Amsterdamse Waterleidingduinen) bezocht.
De AWD is een uitgestrekt natuurgebied (duingebied) dat ook dienst doet als waterwinningsgebied en zorgt voor het drinkwater van de stad Amsterdam.

De hoofdreden van mijn bezoek is : de vos.
Ik was hier al eerder in het gebied op zoek naar de vos, maar jammer genoeg zonder resultaat.
Ik had een B&B geregeld in Zandvoort op zo’n 50 meter van een ingang van het park : Het Duinhuisje.
Dat bleek een schot in de roos. Heel comfortabel huisje met een excellente service. De gastvrouw Andrea deed er alles aan om mijn verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.
Er was zelfs een jacuzzi aan waar je na een volledige wandeldag heerlijk in kon relaxen.

Vermits het een zeer uitgestrekt gebied is (3400 ha) was er veel te verkennen. In het gebied zijn veel kanalen en waterplassen waar het een paradijs is voor vele watervogels. Vermits het ook duin- en bosgebied is zijn er ook talrijke vogels aanwezig. Je komt er ook vele damherten tegen.
De eerste dag had ik 20 km gewandeld. Veel gezien behalve … de vos.
Dinsdag waagde ik nogmaals mijn kans en had net als maandag op het einde van de dag 20 km gewandeld. Toen het al bijna schemerde en ik de hoop al had opgegeven om de vos te zien kwam hij plots uit de struiken op het pad gelopen. Het was een close encounter en een heerlijk moment. Eindelijk is het het me gelukt !
De vos bleef even in de buurt rondhangen om dan daarna terug in de struiken te verdwijnen. Een magisch moment.
In de jacuzzi van de B&B nog heerlijk gerelaxt en nagenoten van een mooie dag.
Woensdag ook nog de ganse dag in het gebied rondgelopen aan de kanalen om mooie foto’s proberen te maken van de vele watervogels.

Back To Top
error: Content is protected !!