Skip to content

Oisterwijkse bossen en vennen (NL)

Reeds geruime tijd wilde ik hier naar toe. En eindelijk ben ik er geraakt. De Oisterwijkse bossen en vennen.
Ik had op social media al vele mooie foto’s van dit gebied gezien die hadden mij getriggerd om er ook eens naartoe te gaan.
Die prachtige plaatjes van de zonsopgang aan de vennen wil ik ook ooit wel eens maken. Maar daarvoor wou ik eerst het gebied gaan verkennen.

Van bij mij thuis was het een klein uurtje rijden tot aan het gebied. Op verschillende plaatsen heb je er parkings waar je de wagen kan achterlaten en starten met wandelen (of fietsen).
Aan het bezoekerscentrum in de Van Tienhovenlaan vertrekken de meeste wandelingen. Maar je kan ook vanaf een andere parking inpikken op één van deze wandelingen.

Ik koos voor de gele wandeling ook wandelroute Goorven genoemd, een 4.25 km. De wandeling is aangegeven door gele pijltjes en die staan duidelijk opgesteld. De route loopt door de bossen en langs de vennen. Een mooi en wisselend landschap. Aan de waterkant krioelt het van de libellen en waterjuffers en in de bossen zie en hoor je talrijke vogels. Op verschillende plaatsen staan er bankjes waar je even kan pauzeren en genieten van het prachtige uitzicht. Op de wandeling ligt ook het Boshuisje Venkraai waar je met een hapje of een drankje op het terras van het uitzicht en de rust kan genieten.

Blij dat ik deze wandeling heb gedaan. Hier kom ik beslist nog terug.

Back To Top
error: Content is protected !!